banner
| | | | | |
info jeugd Start 2 Run WDK
Bezoek de website van runners service
't Soete Huys De Autospecialist Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Trappen Dhooghe
Iedereen atleet
Panos
 Nieuws
kopNieuws
 BVV Heren - Kortrijk 13 mei 2018 Dinsdag 15 Mei 2018


Onze heren trokken voor hun Interclub naar Kortrijk. Even goed doen als de dames op zaterdag leek onmogelijk. Het behoud en een rustige namiddag waren meer realistische doelen. Gezien ook onze afwezigheid bij het hinkstapspringen en de 110m horden. En met een 9e plaats in de einduitslag werd de doelstelling behaald.

 

En natuurlijk verdienen onze mannen ook wat extra aandacht voor hun prestaties. Cobe Plasschaert mocht starten op de 400m horden. Hij bracht het er uitstekend van af en was goed voor 6 punten. Op de 400m zonder de horden wist Tobias Toremans-De Weert 4 punten te pakken en een nieuw pr. Op de 100m en de 200m stond er wederom geen maat op Arnout Matthys. Met 2x13 punten dikte hij het totaal fameus aan zodat we op een veilige plek in de tussenstand stonden. Ook de inderhaast opgeropen Cédric De Caluwaert kweet zich van zijn taak op de 800m. Goed voor 4 punten. En op de 1500m bracht Thibau Van Den Bussche een knappe 7 punten binnen. Onze masters Sven Verhaege (3000m - 2 punten) en Ali Van Hoebroeck (5000m - 2 punten) namen de langste afstanden voor hun rekening.

 

Op de kampnummers scoorden we ook goed met winst en 13 punten bij het polsstokspringen voor Mathias Leys. Matthijs Van Hooste deed er nog  punten bij met het hoogspringen. Cis Staut was goed voor het laatste puntje bij het speerwerpen en Joannes Van Steen dubbelde bij het kogelstoten (10 punten) en discuswerpen (8 punten). In de verspringbak grabbelde Cobe Plasschaert nog eens 9 punten mee.

 

In de afsluitende 4x100m stelden Mathias Leys, Cobe Plasschaert, Thijs Martens en Arnout Matthys met 13 punten onze plaats mathematisch veilig. En als laatsten mochten Tobias Toremans-De Weert, Cédric De Caluwaert, Thibau Van Den Bussche en Robin Van Wiele de 4x400m afronden met 3 punten.

 

Onze dank gaat ook hier in het bijzonder uit naar onze heren, trainers en aanwezige supporters in het verre en frisse Kortrijk.

 

 

 

En voorzitter van Volharding Beveren, Bert, bezorgde ons weer een korte impressie.

 

Voor de interclub heren 1ste landelijke A werd deze middag gestreden in een bewolkt, maar toch droog Kortrijk.

We vertrokken zonder meer met dichtgeknepen benen en een ei in de broek, ook al omdat we de hinkstap en de 110m horden moesten open laten. Daarboven kwamen ook een aantal blessures. We zijn de wedstrijd begonnen net boven de degradatieplaatsen en we zijn daar ook, op de negende plaats, geëindigd.

Al een aantal jaren kunnen we rekenen op een sprinter die veel punten binnenhaalt. Zo ook dit jaar. Arnout Matthijs bracht, de aflossing inbegrepen, 3 keer 13 punten binnen. In die aflossingsploeg zat ook Mathias Leys, die individueel ook de polsstokwedstrijd won. Daarnaast presteerden ook de andere atleten op een zeer degelijk niveau, waardoor we ook volgend jaar weer kunnen aantreden in de 1ste landelijke A.        

Uiteraard is op het einde van een succesvol weekend een woord van dank op zijn plaats voor de inzet en de motivatie van onze atleten, voor de voorbereiding en coaching door de trainers en de ploegverantwoordelijke en last but not least voor de steun van onze supporters.

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0036 seconds
Valid HTML 4.01!