banner
| | | | | |
info jeugd Start 2 Run WDK
Bezoek de website van runners service
't Soete Huys De Autospecialist Ter Saksen
Vio Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Trappen Dhooghe
Iedereen atleet
Panos
 Nieuws
kopNieuws
 BVV Dames - Merksem 12 mei 2018 Dinsdag 15 Mei 2018


Onze dames trokken voor hun Beker Van Vlaanderen (of de Interclub) naar Merksem om hun plaatsje in Landelijke 1 te behouden. We begonnen vrij goed aan de wedstrijd, met enkele goede scores en enkele heel goede (zelfs 1 overwinning) maar zonder uitschieters naar beneden toe. Dus verrassing alom bij de grote tussenstand bij het begin van de 2e kampsessie. Volharding aan de leiding samen met ATLA (Lanaken). Spanning troef dus bij de laatste nummers. Onze dames deden het uitstekend met een 2e, 3e en 5e plaats, maar ATLA deed met 2x winst nog beter. Juist voor de laatste aflossingen stonden we 1 punten in het krijt t.o.v. ATLA. Maar onze 4x100m ploeg snelde naar een toptijd (CR bij de seniors dames) en de 2e plaats. ATLA werd pas 7e waardoor wij plots 4 punten voorsprong hadden. IN de afsluitende 4x400m konden we onze voorsprong op ATLA consolideren en was de overwinning voor ons! Volgend seizoen dus opnieuw afspraak in de Ere-Afdeling van de VAL. Proficiat dames.

 

 

 

En dit exploot verdient natuurlijk een vermelding van al onze dames. Op de 100m horden liep Linske Peeters naar een nieuw pr en naar 8 punten. Onze jongste van de bende, cadet Sara Van Hoyweghen, zorgde onverwacht voor de enige overwinning van de dag. Zij won het hoogspringen met 1m64, een nieuw pr en 13 punten. En wat dan te zeggen van Elke Vereecken. Van gewezen top-spurtsters over debuterend marathonloper, naar speerwerpster! Van een carrièrewending gesproken. Tja, op een dag vind je de sport van je leven hé! Maar onze ploegkapitein kweet zich uitstekend van haar taak en bracht 3 punten binnen. Ook Paulien Vervaet debuteerde in de ploeg. Zij nam het kogelstoten voor haar rekening en bracht 8 punten mee uit de ring. Bij gebrek aan polsstok nam Nelle De Roeck nogmaals de honneurs waar bij het hinkstapspringen. Na 2 jaar tereke 9m98 springen op de IC, beloofde ze beter te doen. En beter is veel beter geworden. Met 10m53 eindigde ze knap 3e en dus 10 punten in het laatje. Op de 400m liep Lisa De Decker op haar niveau en was ze goed voor 4 punten. Spurtster Saskia Hellemans nam de 100m voor haar rekening, goed voor 9 punten. Léonie Lahey liep een knappe 800m en dikte het puntentotaal aan met 9 eenheden. Op de 1500m snelde Jana Van Lent naar een toptijd van 4:48.76 en een dikke 11 punten. Ook een andere youngster, scholiere Anke Naudts, deed behoorlijk van haar spreken. Zij werd knap 2e met de discus en dus weeral 11 punten er bij! Sara dubbelde intussen bij het verspringen. Ook in het zand deed ze het uitstekend en was ze goed voor 10 punten. Op het laatste spurtnummer, de 200m, toonde Sofie Laenen dat ze nog steeds heel snel kan lopen. In de 1e reeks was ze de beste, goed voor 10 punten in de totaaltijd over de 2 reeksen. En op de langste afstand, de 3000m, liep Karolien Smet een verstandige wedstrijd wat resulteerde in een mooie 5e plaats en 8 punten.

 

En dan de aflossingen: Nora Gyenes, Sofie Laenen, Linske Peeters en Saskia Hellemans snelden naar de 2e plaats op de 4x100m, 11 punten en de eindwinst zo goed als binnen. Tevens is hun tijd van 48.72 goed voor een nieuwe clubrecord (4 seniors dames). Onze Bornemse dames Lisa De Decker, Jana Van Lent, Maaike Vermeiren en aangevuld met Linske Peeters brachten de 4x400m tot een goed eind. Met hun 4 punten stelden we de eindoverwinning volledig veilig!

 

De duik in de steeplbak kon ploegafgevaardigde Philip Heyndrickx niet ontlopen, maar gezien de vele lege flessen cava achteraf moet er achteraf nog duchtig gefeest zijn. En natuurlijk gaat onze dank ook uit naar de vele aanwezige trainers, bestuur en niet te vergeten de supporters!

 

 

 

Voorzitter van Volharding Beveren, Bert, beleefde een heel spannende en stressvolle dag in Merksem. Hij bezorgde ons zijn impressie:

 

Op het atletiekterrein van OLSE AC in een zonnig Merksem stond vandaag een goed georganiseerde interclub in 1ste landelijke A op de kalender.

Wij startten, het vorige jaar indachtig, in de hoop niet in degradatiezorgen te komen en een rustige middag te beleven.

Bij de dames konden we een degelijke bezetting op elk nummer in lijn brengen, al moest last minute ex-spurtster Elke Vereecken nog invallen bij het speerwerpen.

We begonnen ook in de middenmoot, maar schoven naar gelang de wedstrijd vorderde door naar de top van het klassement, om in een nek-aan-nek race met Atletiek Lanaken aan de aflossing te beginnen. De gemiddeld nog jonge ploeg behaalde slechts één overwinning (van onze youngster Sara Van Hoyweghen dan nog), maar vele tweede en derde plaatsen, wat de collectieve sterkte bij de dames onderstreept.

Op de 4 x 100m zette onze spurtploeg een knappe tweede tijd neer, goed voor een CR, waardoor we met 4 punten voorsprong begonnen aan de 4 x 400m. Onze meisjes, lang niet allemaal specialisten op de 400m, en op één na allemaal al één of meerdere wedstrijden gelopen, liepen elk een degelijke wedstrijd, maar eindigden in deze tweede reeks toch laatste, tien seconde na ATLA dat voorlaatste werd in deze reeks. Dat betekende voor de atletes, trainers, supporters en bestuur bang uitkijken of er geen tijden uit de eerste reeks tussen onze tijd en die van ATLA kwamen te staan. Dat was gelukkig niet het geval en zo werden wij, geheel onverwacht, kampioen in eerste landelijke. Met een duik in de steeplebak en een glas bubbels werd een memorabele middag afgesloten.  

 

 

 

Uitslag - Punten. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0049 seconds
Valid HTML 4.01!